donderdag 20 maart 2008

2 weken.
Vandaag is Fenna precies twee weken bij ons in huis. Wat zijn die weken snel voorbijgegaan en toch is het net alsof Fenna hier al veel langer is. Ze heeft zich zo snel aangepast aan ons gezin en we zien dat ze iedere dag meer geniet.

Deze foto, is de eerste foto die we van Fenna te zien kregen op internet samen met deze tekst:
"Ik ben een zeer lieve en rustige Cavalier die nu pas het echte leven kan ontdekken. Mijn vorig verblijf was simpelweg een hok waar ik leefde met soortgenootjes en dit enkel om mijn felgegeerde pups. De fokker besloot om mij nog een waardige oude dag te geven en zo kwam ik bij Sirius terecht.Ondertussen ben ik gesteriliseerd, draag een chip en kreeg alle vacinaties. Ik ben nu op enkele ongelukjes na al zindelijk en kan al goed aan de leiband wandelen. Ik luister zeer goed naar mijn naam en hou van knuffelen. Kleine kinderen zijn te druk voor mij. Vreemden begroet ik met een fel geblaf. Poezen opjagen kan ik als de beste.Graag zou ik nog iemand ontmoeten die me helpt enkele passen in de grote wereld te zetten, zodat ik vlug mijn verleden kan vergeten. Fenna verblijft voorlopig in het opvangcentrum Sirius nabij Roeselare."

Hoewel er dus bij de omschrijving stond dat kleine kinderen te druk zijn, hebben we hier nog geen enkel probleem ondervonden met onze 2 bengels. En ik kan je verzekeren dat ze af en toe echt wel druk kunnen zijn.
En inderdaad, ze is nog niet 100% zindelijk maar we hebben al door wanneer ze haar plasje doet. s'Nacht is ze volledig proper en ook als ze enkele uren alleen (samen met Macy) thuis is, geen probleem. Maar,... direct nadat ze haar potje met eten uitgeschrokt heeft, moet ze naar buiten om te plassen. Indien we 2 minuten te lang wachten is het prijs dus als ze een accidentje heeft is het eigenlijk onze schuld.
We zien ook dat ze steeds meer interesse heeft als we aan het spelen zijn met Macy. Dan komt ze altijd kijken wat we aan het doen zijn en gisteren probeerde ze zelfs voor het eerst om één van Macy's ballen te pakken. Ze wilde vast eens weten wat Macy nu zo bijzonder vindt om steeds achter die ballen aan te lopen en te apporteren.

Toen Fenna bij ons kwam, werd ze al door de mensen van Sirius behandeld voor een ontsteking in haar oor en haar oog. We zijn de eerste dag dat ze bij ons was met haar naar onze dierenarts geweest om haar eens na te kijken en toen bleek dat haar ene oog behoorlijk ernstig beschadigd was en het andere was ook niet 100% in orde. Het heeft maar weinig gescheeld, of ze kon niet meer zien met dat ene oog. We hebben toen zwaardere medicatie gekregen en strikte instructies. Gisteren dus nog eens op controle en op aanraden van de dierenarts, ook nog een inenting tegen de rattenziekte. Haar oor is nu volledig in orde en haar oog is ferm verbeterd. In plaats van 6x per dag een druppeltje in haar oog, is het nu nog maar 3x. We hebben goede hoop dat het ook helemaal in orde zal komen.
Groetjes, v.
En een pootje van Macy en Fenna.

1 opmerking:

gaby zei

Beste V'tje

Ik heb uw blog over de cavaliertjes met veel plezier gelezen en hij is prachtig. Hij is met veel liefde en genegenheid voor de hondjes gemaakt. Doe zo verder.